Начало Допълнителни услуги Допълнителни услуги - Разлог „По стъпките на дивата коза” – детски образователен център в Разложко

Избор на език:

При дивата коза

хижа Иван Вазов

„По стъпките на дивата коза” – детски образователен център в Разложко

На половин час път от Банско, Добринище или Разлог една развлекателна програма откликва на съвременното разбиране на децата от 4 до 14 години за получаване на знания. С игри и разкази, в дискусия на чай и сладки децата научават за дивата коза и природата, подслонена в Национален парк „Рила”. Акцентът е върху символа на Парка – Балканската дива коза, но още много полезно за редките растения и животни, за биоразнообразието и екосистемите може да се узнае в пътуващия Център за дивата коза в селата Горно и Долно Драглище, разработена от екип на Фондация „Информация и природозащита”, с финасовата подкрепа на Фондация „Харднър & Харднър”, САЩ.

     3 9 7

Деца разказват на деца как живее този ценен вид. Всички са изкушени от провокацията да заемат своите „роли” в жив театър за дивата коза и заобикалящата я дива природа. Децата чуват и сами участват в приказките на нашите баби и дядовци, които изискват много ловкост, сръчност и смелост. Така разширяват знанията си и за традициите, съхранени от поколения българи.

4256

Посетителите имат възможност и да преминат по „пътеката на дивата коза”, която започва от с. Баня, преминава през с. Добърско и стига до дома на козите над хижа Добърско. Туристическият маршрут е четиричасов, има седем „информационни” спирки и е прекрасен начин децата да видят и почувстват, това което са чули и научили.

За организирани групи, семейства и индивидуални занимания се свържете с:

Росица Пешина – тел.:+359/889 664 845
Росица Ядкова – тел.:+359/885 562 490

Фотогалерия