Избор на език:

При дивата коза

хижа Иван Вазов

Хижа „Рилски езера”

Разположена е в м. Каменитото мостче на 2112 м н в. Представлява пететажна масивна сграда с капацитет 135 места, стаи с по 2, 3, 4, 6, 7 легла, няколко общи спални помещения с по 11 и 12 легла и четири апартамента. Половината от стаите са със собствени санитарни възли и бани, останалите са с етажни санитарни възли, мивки и общи бани.

Хижата е водоснабдена, електрифицирана, с централно отопление.

Разполага с добре оборудвана кухня и столова за 70 туристи.

На партерния етаж е ресторантът, салон /с телевизор/ за тихи игри. В приземния етаж има кафе-аперитив. Хижата е ремонтирана през последните две години, като вече има второ барче горе в столовата, както и туристическа кухня долу в сутерена. Разполага със ски-гардероб.

Близо до хижата е ски-пистата със ски-влек. В непосредствена близост има още една писта за начинаещи, съоръжена с влек и спортна площадка за футбол.

Изграждането на хижа „Рилски езера” започва през 1980 г. и е открита през октомври 1989г. Множеството трудности при строителството са преодолени с организирането на бригади от туристи, работещи в основните предприятия в Дупница – Химико-фармацевтичния завод (ХФЗ), Завода за инструментално оборудване (ЗИО), Локомотивно депо, Завод „Марена” и др. Най-много – 340 трудодни, полагат туристите–ветерани в последните две години на строежа.

С пускането на хижата Туристическо дружество „Рилски езера” отбелязва и своята 80-годишнина.

Цени: 15-150 лв (Сезон Лято 2009г.)

Тел.:+359/0/885 510 509

Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

http://www.rilskiezera.bg/

Изходен пункт

лет.Паничище - 3.00ч. по маркирана пътека

Фотогалерия