Начало Долна Баня Tуристическа информация

Избор на език:

При дивата коза

хижа Иван Вазов

Tуристическа информация

Долна баня предлага чудесни условия за туризъм и почивка  през цялата година. В зимните месеци от декември до април близостта на ски курорта Боровец е прекрасна възможност за практикуване на ски туризъм и спускания по снежните склонове на Рила Планина в съчетание със спокойна атмосфера за отдих и възстановяване, извън шума на курорта. През останалото време от годината хотелите и комплексите в общината са  прекрасно място за семейна почивка, разходки, плуване , конен спорт и др. забавления. Летище Долна Баня е прекрасно място за желаещите да вземат урок по пилотиране на малки едномоторни самолети, както и да се насладят от птичи поглед на  красотата  на природата.

Многобройните минерални извори привличат хора от незапомнени времена, а планината предлага още много възможности за забавление и контакт с дивата природа и общуване с нея.

Останките на древни крепости и многобройните исторически паметници свидетелстват за дълбоките корени на местните културни традиции, уникален бит, гостоприемни хора.

Туристически информационен център предоставя информация и работи за популяризиране на природните, културно-историческите, туристическите и бизнес възможностти на общината,предлага маршрути за разходки с коне, до културно-исторически обекти в общината и района, екстремни маршрути и места за наблюдение на диви животни и птици, билкарски и гъбарски  маршрути, програма за зелено училище, кулинарни каталози, рекламни материали.

Изпълнения на уникален фолклор - местни обреди и обичаи.

Разходка с аниматор до природни и исторически забележителности.

Еко пътеки от курорт Долна баня до връх Ибър, най-високият в Източна Рила, както и  
Беседи по туристическите маршрути и информационни материали

Традиционни ястия от местната и национална кухня

Новооткриващ  се голф център предоставя още една възможност за приятни емоции.

ecopatekaeco_patekastadion

Допълнителни услуги

Маршрути

Фотогалерия